Kragerø bibliotek

Middelalderens kjøkken: oppskrifter og historiene bak dem
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Middelalderens kjøkken: oppskrifter og historiene bak dem
Medansvarlig
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • 641.59481 Ved
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2023
Noter
  • Hvilke urter kunne kurerer hjertesorg? Når kom surdeigsbrødet til Norge? Hva kokte i skomakerens gryte på 1300-tallet, og hvordan fikk man maten til å holde seg helt til neste sommer? «Middelalderens kjøkken» er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans. Boka gir ny innsikt i fortidens matkultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger oppskrifter på fremmed smaker og dufter fra middelalderens kjøkken.
ISBN
  • 978-82-430-1488-6
Tilgjengelige
  • 0/1
Venteliste
  • 0 (0)
*00002071pam  22002771  4500
*001143186
*008231025         no     a          00nob 2
*015  $a0689818$bBIBBI
*019  $bl
*020  $a978-82-430-1488-6$binnbundet$cNkr 449.00
*08201$a641.594810902$zh
*096  $a641.59481 Ved
*100 0$aVedeler, Marianne$d1966-$jn.
*24510$aMiddelalderens kjøkken$boppskrifter og historiene bak dem$cMarianne Vedeler ; foto: Signe Marie Andersen
*260  $a[Oslo]$bSpartacus$c2023
*300  $a222 sider$billustrasjoner i farger
*520  $aHvilke urter kunne kurerer hjertesorg? Når kom surdeigsbrødet til Norge? Hva kokte i skomakerens gryte på 1300-tallet, og hvordan fikk man maten til å holde seg helt til neste sommer? «Middelalderens kjøkken» er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans. Boka gir ny innsikt i fortidens matkultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger oppskrifter på fremmed smaker og dufter fra middelalderens kjøkken.
*650 1$aMatlaging$zNorge$1641.59481
*650 2$aSpise- og drikkeskikker$zNorge$1394.1209481
*655 2$aKokebøker
*70010$aAndersen, Signe Marie$efotogr.$d1968-$jn.
*950 0$aMatoppskrifter$zKokebøker
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Utlånt06.07.2024Voksen641.59481 Ved