Forfatter
Tittel Korn boka: brødets og ølets historie
Språk
Hylleplassering
Klassifikasjon
Emne
År
Noter Asmund Bjørnstad gir eit innblikk i historia til ein av våre viktigaste matkjelder. Menneske har til alle tider sanka korn , men for om lag 12 000 år sidan begynte den møysommelege prosessen med å kultivere dei stivelsesrike grasfrøa. Og på samme vis som med husdyra blei korn et temma, og genetisk tilpassa vårt behov. Haldbarheita gjorde korn et til betalingsmedel og grunnlag for dei store sivilisasjonane, med eige skriftsrpåk og talsystem. Arkeologi og mogelegheita for å spore DNA har gitt ein større innsikt i vandringa korn et har teke oppgjennom historia. Evna korn et har til å mutere seg har danna grunnalg for ein produksjon som er i stand til å mette store deler av verdas befolkning. I boka undersøker Bjørnstad om korn et vil kunne mette ein enda større befolkning, om det vil vera betre dyrke korn framfor fôr til kjøttproduksjon. Han ser på årsaka til at korn et blir skulda for ein rekke sjukdomar og oppblomstringa av jakten på det opphavelege urkorn et. Omtalen er utarbeidd av BS.
ISBN
Tilgjengelige
Venteliste
*00001730pam 22002171 4500
*001131114
*008211103 no a 0 00nno 2
*015 $a0585535$bBIBBI
*019 $bl
*020 $a978-82-8265-514-9$binnbundet$cNkr 449.00
*08201$a641.331$zh$223/nor
*096 $aq 641.3 Bjø
*100 0$aBjørnstad, Åsmund$d1951-$jn.
*24510$aKorn boka$bbrødets og ølets historie$cÅsmund Bjørnstad
*260 $aOslo$bDreyers forlag$c2021
*300 $a347 sider$billustrasjoner i farger$c27 cm
*520 $aAsmund Bjørnstad gir eit innblikk i historia til ein av våre viktigaste matkjelder. Menneske har til alle tider sanka korn , men for om lag 12 000 år sidan begynte den møysommelege prosessen med å kultivere dei stivelsesrike grasfrøa. Og på samme vis som med husdyra blei korn et temma, og genetisk tilpassa vårt behov. Haldbarheita gjorde korn et til betalingsmedel og grunnlag for dei store sivilisasjonane, med eige skriftsrpåk og talsystem. Arkeologi og mogelegheita for å spore DNA har gitt ein større innsikt i vandringa korn et har teke oppgjennom historia. Evna korn et har til å mutere seg har danna grunnalg for ein produksjon som er i stand til å mette store deler av verdas befolkning. I boka undersøker Bjørnstad om korn et vil kunne mette ein enda større befolkning, om det vil vera betre dyrke korn framfor fôr til kjøttproduksjon. Han ser på årsaka til at korn et blir skulda for ein rekke sjukdomar og oppblomstringa av jakten på det opphavelege urkorn et. Omtalen er utarbeidd av BS.
*532 $aKulturfond
*546 $aNynorsk tekst
*650 1$aKorn $1641.331
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her
for bli den første til å gi din mening